fbpx
Kiinalainen lääketiede

PERINTEINEN KIINALAINEN ­ LÄÄKETIEDE

Perinteinen kiinalainen lääketiede eli pkl on noin 3000 vuotta vanha lääketiede, jolla on hoidettu kaikkia sairauksia. Se pyrkii korjaamaan sairauden syyt ja vahvistamaan kehon omaa kykyä parantua. Ihminen nähdään kokonaisuutena, johon vaikuttaa sekä psyykkinen että fyysinen aspekti. Pienetkin oireet ilman varsinaisen sairauden ilmentymistä ovat merkkejä kehon epätasapainotilasta, ja niihin voidaan puuttua varhaisessa vaiheessa ja siten ehkäistä sairauden synty. Kiinalaisesta lääketieteestä saa apua myös sellaisiin vaivoihin, joilla ei ole länsimaista nimeä, koska se ottaa aina huomioon koko ihmisen, ja diagnoosi tehdään kokonaiskuvan perusteella. Perinteisellä kiinalaisella lääketieteellä voidaan ratkaista tiloja, jotka länsimaisin keinoin jäävät selvittämättä. Vaikeissa sairauksissa kiinalainen lääketiede pystyy ainakin parantamaan potilaan yleiskuntoa ja mielialaa sekä lievittämään oireita ja parantamaan ihmisen elämänlaatua.

HOITOMUODOT

Akupunktiohoidot Porissa - Saija MäkinenAkupunktio on yleisin hoitomuoto kiinalaisessa lääketieteessä. Akupunktioneulat ovat steriilejä teräksisiä, hopeisia tai kultaisia kertakäyttöneuloja. Hoidossa neuloja pistetään ihon läpi tiettyihin anatomisiin pisteisiin (akupisteet), joista saadaan aikaan toivottu hoitovaikutus. Akupunktiolla pystytään vaikuttamaan mm. erilaisiin kiputiloihin, suolisto- ja aistinelinten ongelmiin, tulehduksellisiin vaivoihin ja voidaanpa akupunktiolla edesauttaa myös synnytyksen käynnistymistä.

Shiatsuhoidot Porissa - Saija Mäkinen

Shiatsu on Japanista peräisin oleva manuaalinen kokovartalohoito, joka perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Se rentouttaa kehoa ja mieltä, laukaisee jännitystiloja, korjaa korjattavissa olevia rakenteellisia vikoja ja parantaa ja harmonisoi sisäelinten tilaa. Shiatsu parantaa Energian, Veren ja nesteiden kiertoa ja toimintaa vartalossa. Sillä voidaan vaikuttaa edullisesti lähes kaikenlaisiin sairauksiin. Hoito tapahtuu lattiatasossa erityisen futon-patjan päällä ja kestää noin tunnin. Hoidossa asiakkaalla on päällä mukavat ja joustavat vaatteet, mielellään luonnonkuituiset.

Thaishiatsu Pori

Thaijoogahieronta on noin 2500 vuotta vanha hierontamuoto, jonka juuret löytyvät intialaisesta Ayurveda-perinteestä / joogatraditiosta, kiinalaisen lääketieteen akupunktiotekniikasta ja buddhalaisen filosofian viisauksista. Sitä käytetään energiatukosten avaamiseen, jotta keho saisi toimia vapaana ja virtaavana.
Yhdistetyllä thaishiatsulla pyritään poistamaan terveyttä häiritsevät esteet ja palauttamaan kehon ja mielen harmonia, jolloin hoidettava saa paremman yhteyden kehoonsa.
Hieronnassa yhdistyvät erilaiset hierontaotteet ja hoitotekniikat, joogan tyyliset asanat, passiiviset venytykset, fascia-käsittely, akupainanta, energialinjojen stimulointi, hienovarainen kehonliike sekä läsnäolon taito, jotka luovat syvän yhteyden kahden ihmisen välille. Yhteyden, joka saattelee vastaanottajan syvään rentoutumiseen ja uudistumisen tilaan. Hieronnassa asiakkaalla on päällä mukavat ja joustavat vaatteet, mielellään luonnonkuituiset.

Tämä korjaa tehokkaasti virheasentoja aktivoimalla parasympaattista hermostoa. Tällöin kehon itseparantamiskyky aktivoituu ja keho/elimistö hakee tasapainon itse. Hoidossa kosketus on hyvin lempeä, silti hoitovaikutus yltää syvälle. Osa hoidosta tapahtuu seisten, loppu hoitopöydällä rentoutuen.

Tulineulaushoidot - Saija Mäkinen, Pori

Tulineula on volframista valmistettu neula, joka kuumennetaan liekillä punahehkuiseksi ja pistetään nopeasti haluttuun kohtaan. Tulineulaus on erittäin tehokas hoito mm. nivelpussin ja jännetupen tulehduksiin, tyrään, suonikohjuihin, tenniskyynärpäähän, plantaarifaskiittiin, säärihaavoihin ja jäätyneeseen olkapäähän. Myös arpien hoitoon käytetään tulineulaa.

Kuppaushoidot-Saija Mäkinen, Pori

Kuppauksessa käytetään iholle asetettuja lasikuppeja, jotka kiinnittyvät ihoon liekin avulla saadun alipaineen avulla. Kuppauksella parannetaan Veren ja Energian kiertoa elimistössä. Eri kuppaustapoja ovat kuivakuppaus, liukukuppaus ja neulakuppaus.

Kuivakuppauksessa kupit jätetään paikoilleen hoidon ajaksi. Sillä saadaan kivasti auki esimerkiksi jumiutunut alaselkä tai pakarat.

Liukukuppauksessa kuppia liu’utetaan hoidettavalla alueella alipaineen pitäessä kupin imua yllä. Hoito avaa lihasjännityksiä, vaikuttaa vahvasti lymfakiertoon ja tätä käytetään osahoitona esim. fibromyalgiassa.
Neulakuppaus on yhdistelmähoito, jossa kuppauskuppi asetetaan ihossa olevan akupunktioneulan päälle.

Gua Sha-hoito, Pori

Gua Sha on kivestä tai luusta tehty pieni lasta, jolla sivellään tai painellaan ihon pintaa. Käsittely elvyttää pintaverenkiertoa, ja sitä käytetään mm. rentouttamaan lihaksia ja parantamaan hoidettavan alueen aineenvaihduntaa sekä fascian toimintaa.

Ravintoneuvontaa - Saija Mäkinen

Ruoka on tärkeä osa perinteistä kiinalaista terveydenhoitoa. Nykyisessä teollisessa kemiallisten lisä- ja säilöntäaineiden sävyttämässä valmisruokakulttuurissa on vaikea saada päivittäin kaikkia kehon tarvitsemia ravintoaineita.
Kiinalaisen lääketieteen käsitys oikeanlaisesta ja terveellisestä ruokavaliosta eroaa hieman vallalla olevasta länsimaisesta käsityksestä. Kiinalaisessa lääketieteessä ravintoaineet jaetaan eri ryhmiin niiden lämpö- ja energiavaikutuksien perusteella. Jokaiselle ihmiselle on olemassa yksilöllinen, juuri hänelle sopiva ruokavalio, joka ottaa huomioon hänen psyykkiset ja fyysiset ominaisuutensa sekä ympäröivät olosuhteet. Oikea ruokavalio ylläpitää terveyttä, parantaa suorituskykyä ja ehkäisee sairauksia. Ravinto-ohjaukseeni kuuluu tutustuminen asiakkaan ruokapäiväkirjaan, analyysin teko hänen sen hetkisestä terveydentilastaan sekä ohjaus yksilöllisesti parempaan ruokavalioon kaiken tämän pohjalta.

Moksibustio eli moksaus

Moksibustio eli moksaus on hoitometodina hyvin miellyttävän tuntuista. Siinä akupisteitä lämmitetään kuivatusta pujosta valmistetulla moksasikarilla. Moksaa käytetään tuomaan kehoon lämpöä ja liikettä sekä poistamaan kylmää.

Jotta terveyttä edistävät muutokset pääsevät pysyviksi rutiineiksi arkeesi, pitää tehdä fyysisellä tasolla muutoksia, mutta ennen kaikkea muutoksen täytyy syntyä mielessä. Joskus voit tarvita ulkopuolista tukea muutokseen. Vahva huominen -paketti sisältää jokaisella tapaamiskerralla sekä mielen valmennusta että kehosi tarvitsemaa hoitoa. Elämällä tietyllä tapaa saavutat tietyn terveyden tason. Jotta terveydessäsi voi tapahtua muutos parempaan, on myös jonkin toiminnan muututtava. Ja usein toiminnan muuttuminen edellyttää jonkin mielen rakenteen muuttumista.

Joka tapaamiskerralla valmennan sinua NLP:n ja Life coachingin menetelmiä käyttäen sekä hoidan kaikin käytettävissäni olevin keinoin mahdollisia terveysongelmiasi. Ravinto-ohjaus kuuluu pakettiin tarvittaessa.

Kun saat sekä mielen valmennusta että boostia kehon omaan kykyyn parantaa itse itsensä, huomaat saavuttavasi parempia tuloksia lyhyemmässä ajassa kuin aikaisemmin. Voimme harventaa tapaamiskertoja nopeasti motivoituessasi huoltamaan itseäsi kokonaisvaltaisesti paremmin. Jatkossa muunalainen kehon huoltojen tarve vähenee (esim. hieronta, fysioterapia jne.).

Kvanttihypnoosissa rentoutan sinut, jolloin analyyttinen mielesi antaa tilaa sisäiselle viisaudellesi, intuitiollesi. Koko hoidon ajan käymme dialogia, olet siis tiedostavassa tilassa. Saat oivalluksia, selkeyttä tämän hetkiseen elämääsi ja koko istunnon ajan myös vahvaa energiahoitoa korkeimmalta viisaudelta tai miten haluatkaan sitä nimittää. Joskus emme kuule tai halua kuulla sisimpämme ääntä. Tämä on yksi tapa auttaa sinua kuulemaan ja ymmärtämään paremmin sisäistä viisauttasi ja sitä kautta muuttamaan elämääsi parempaan suuntaan.

Mikäli menneet elämät kiinnostavat sinua, tämä on myös yksi mahdollisuus tutkia niitä.

Tämän voi ottaa joko livenä tai etänä. Käyn läpi energiakenttäsi ja energiakeskuksesi, chackrasi ja puhdistan ja energisoin niitä. Tässä hoidossa ei kosketata asiakaaseen.

Tämä on sinulle, joka olet kokenut jonkun ikävän, traumaattisen tapahtuman (tai useampia) ja jonka aiheuttamista ikävistä tuntemuksista haluaisit päästä eroon. Tämä on myös hyvä vaihtoehto, jos sinua vaivaa ajoittain joku ikävä tunne, etkä saa itse kiinni siitä mistä se johtuu. Tätä valmennusta käytetään tuloksellisesti myös erilaisten pelkojen hoitoon, esim. käärmepelko. Osa hoitoa on EFT-naputtelu.


Suosittelen lämpimästi muutamaa käyntikertaa 1-2 viikon välein, jotta pääsemme kerta kerralta syvemmälle asian alkulähteelle. Kolmen kerran pakettihinta on 359€ ja tässä voidaan yhdistää lähi- ja etävalmennusta.

HINNASTO

Hinnat sisältävät alv. 24 %
Hoitoja ei anneta päihteiden vaikutuksen alaiselle.
Kontraindikaatiot akupunktiohoidolle ovat keinoläppä ja sydämentahdistin.
Shiatsun vasta-aiheena ovat raskauden ensimmäiset 3kk ja epilepsia.
Vakavat mielenterveyden häiriöt saattavat olla este kvanttihypnoosille. Keskustele ensin kanssani.